Laman

Senin, 16 Juli 2012

Welcoming Our New House Members =)

neon tetras and shripms


Welcome welcome and welcome

Setelah sekian lama, akhirnya berjaya jugak en hubby mengsetup this small aquarium kat rumah ;)
Asalnya, dia nak setup di office dia, tapi tetiba beralih arah ke rumah pula..Sebenarnya, I plan untuk setup yang besar skit bila dah kat rumah sendiri nanti, tapi apakan daya hubby dah tak sabar sangat dah. So, instead of setup di office, he setup that small and cute aquarium with neon tetras di rumah.

Mareesa adalah yang paling happy taw. First time nampak ada aquarium terus sorong kerusi, panjat and tatap muka depan aquarium tu, sambil cakap, "hi fish, hi fish" alahai..

Sebelum gerak nak keluar rumah pagi2 tuh, Mareesa akan "babai Fish" berulang kali, sampai lah kereta keluar dari perkaranngan apartment.. hahaha

Selain Mareesa, orang yang akan duduk tatap depan aquarium lama2 adalah en hubby sendiri ;). Macam nak sibuk masuk dalam aquarium tuh je.. takpelah, kan therapi kan.. ;)

Everyday hubby akan report itu and ini pasal ikan, nak tambah itu dan ini.. EVENTHOUGH I tak berapa faham sangat konsep2 yang dia terangkan untuk maintain aquarium dan ikan2 itu, i just setuju and follow the flow =) I suka bila dia dan dia suka ;). Selamat hubby beli neon tetras tuh, I yang wish..suka tengok ikan kecik2 colourful dan banyak2 berenang2 dalam aquarium instead of seekor je ikan yang besar dan berenang sorang2.. :)

Setakat ni, ada neon tetras and shrimps selain pokok2 je dalam aquarium tuh.. I wish biar ratus2 neon tetras di situ, tapi sian pulak, aquarium tuh kecik je..nanti bila dah pindah, nak setup yang besar punya ;) I pun suka taw! ;)

source list: , , , , , TEMPLATE BY Opa Soparudin © 2012. Just for Sharing!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar